Tuesday, August 2, 2022

València registra al juliol la millor dada de desocupació des de fa 14 anys i consolida la tendència positiva en la creació d'ocupació

Els contractes indefinits suposen quasi el 34% del total

La ciutat de València ha registrat al juliol de 2022 la seua millor dada d'atur registrat des de fa 14 anys, amb 50.383 persones desocupades, segons les dades facilitades per Labora. “Quan entrem a governar al juny de 2015 ens trobem amb 69.035 persones desocupades i ara hem aconseguit reduir aquesta xifra un 27%, la qual cosa vol dir que 18.652 persones han eixit de l’atur a la nostra ciutat”, ha explicat el tinent d'alcalde de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan.
Aquest mes de juliol s'ha registrat un descens de l'atur de 13.585 persones respecte al mateix mes de 2021, i acumula ja onze mesos de baixades consecutives, segons les dades registrades per Labora.
“Prenent com a referència el juliol anterior a la pandèmia, trobem que el nombre de persones desocupades ha baixat en 2.238. A més, les dades també són lleugerament millors que els de juny d'enguany (-347), un fet important que ens fa ratificar la tendència de recuperació econòmica i de l'ocupació”, ha remarcat el regidor Sanjuan.
Així mateix, segons les dades facilitades per Labora, el mes de juliol es registraren 38.019 contractes, sent de tipus indefinit 12.805, això és, el 33,7% dels contractes signats al juliol són indefinits. “València continua liderant l'estabilitat en l'ocupació en tindre la tercera millor dada de nombre de contractes indefinits de la seua història, que han crescut més d'un 352,5% des de juny de 2020”, ha matisat Sanjuan.
“La radiografia és aquesta: al juliol de 2020 només el 12,2% dels contractes era de tipus indefinit, mentre aquesta xifra ara ronda el 34%. A més, el creixement en termes interanuals supera el 295,6% (9.568 contractes indefinits més). Aquesta dada confirma que la reforma laboral del Govern està sent un èxit perquè redunda de manera directa en l'estabilitat en el mercat de treball”, ha remarcat el tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Borja Sanjuan.
D'altra banda, segons les últimes dades facilitades per la Seguretat Social relatius al mes de juny de 2022, el nombre d'afiliacions a la ciutat de València ha augmentat fins a les 411.802, una xifra rècord dels mesos de juny des del 2010, que, a més, suposa un augment de 24.389 afiliacions respecte a juny de 2021. A més, en relació a les dades registrades al febrer de 2020, València registra, amb un 5,7%, un dels majors increments d'afiliacions a la Seguretat Social, superant les xifres registrades per Barcelona (2%), Madrid (3,5%) i Sevilla (4,6%), passant de 389.493 afiliacions a 411.802.
Així doncs, pel que respecta a la comparativa amb altres capitals, Comunitat Valenciana i Espanya, València registra una de les taxes de variació més altes després de la pandèmia, la qual cosa indica que “estem responent millor a la dinamització del mercat laboral”, ha destacat el tinent d'alcalde de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuan.
D'altra banda, la ciutat compta amb 57.437 afiliacions a la Seguretat Social en règim d'autònoms, les millors dades del mes de juny dels últims 13 anys. La proporció de persones autònomes de València quant al total d'afiliacions ocupa el primer lloc en relació amb les principals ciutats, amb un 14%, superant a capitals com Madrid, Sevilla o Barcelona. “El dinamisme del mercat de treball que trobem en els últims mesos és un clar símptoma de la millora. La recuperació econòmica s'està produint a València”, ha indicat Sanjuan.
Així mateix, Borja Sanjuan ha assegurat que “València s'ha consolidat com a ciutat d'oportunitats i ha ressaltat que “no és casualitat que empreses de la talla de Volkswagen, HP o Ford trien el nostre territori per a continuar creixent. Aquest és el moment valencià”, ha defensat.
“Sens dubte, les dades avalen la nostra gestió i ens mostren que anem pel camí adequat, però així i tot no baixem la guàrdia. Des de València Activa continuarem treballant per a millorar l'ocupabilitat e els valencians i valencianes”, ha conclòs Borja Sanjuan.

Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE