Friday, February 22, 2019

Jornada de promoció de la salut sexual en l’àmbit escolar

Maite Girau ha ressaltat la importància d’«apostar per la formació en salut sexual en totes les etapes vitals, especialment en la infància i l'adolescència»

La Regidoria de Sanitat i Salut de l'Ajuntament de València, junta l'associació de Sexòlegs Sense Fronteres, ha celebrat este matí la Jornada de Promoció de Salut Sexual, que ha tingut lloc en l'Alqueria de Solache. L'esdeveniment, obert a tota la ciutadania, s'ha centrat en l'educació sexual en l'àmbit escolar.

La Regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau, ha ressaltat la importància d’«apostar per la formació en salut sexual en totes les etapes vitals, especialment en la infància i l'adolescència». A més, ha expressat que «tota persona que treballe o visca amb xiquetes, xiquets o adolescents ha d'estar implicat en esta tasca».
Durant la jornada s'han impartit dos ponències. La primera, Educació Sexual en Infantil i Primària, a càrrec del sexòleg i president de Sexòlegs Sense Fronteres, Vicent Bataller Perelló, ha estat dirigida a professionals de la salut, educació, joventut, servicis socials, igualtat, mares i pares. D'altra banda, Cristina López Peyró, psicòloga i membre de la mateixa associació, ha presentat la ponència Educació sexual en l'àmbit escolar: Etapa d'Educació Primària, orientada a treballadors de l'àmbit educatiu.

Maite Girau ha comentat que, tant el personal professional com les mares i els pares, han d’«educar en la part afectiva i en el coneixement del propi cos durant la infància i la joventut», amb l'objectiu d'encaminar-se «cap a una sexualitat sana i responsable. En esta promoció de la salut sexual hem de tindre presents en tot moment els drets sexuals i reproductius i, per descomptat, basar-la en els principis d'equitat i qualitat», ha afegit.Cercador
Enllaços
Síguenos en TwitterSíguenos en Twitter
Socialistes ValenciansSocialistes Valencians
PSOEPSOE